
Rusiyalı diyetoloq Olqa Şestakova beyin fəaliyyətini artırmaq istəyənlərə yağlı balıqları tövsiyə edib: lax, skumbriya, siyənək və sardina.🔹 Bu balıqlar neyroiltihabı azaldır, yaddaşı və diqqəti gücləndirir.🔹 Şimal ölkələrində aparılan araşdırmalara görə, çox balıq yeyənlər yaşlandıqda belə zehni aydınlığını qoruyur.🔹 Yumurta da xolin maddəsi ilə yaddaşı gücləndirir.🔹 B qrup vitaminləri isə sinir sistemi və neyron bağlantılar üçün vacibdir.⚠️ Şəkərli qidalar beynə zərər verə bilər! Şokoladda olan teobromin yaddaşa müsbət təsir göstərsə də, təbii kakao ilə zəngin qara şokolad (70-90%) seçilməlidir.🍵 Yaşıl çayda olan L-teanin isə beyni sakitcə oyadır, hiperaktivlik yaratmır.Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Anar Məmmədxanov – Gülüşlə Yadda Qalan Lider
"Hər ürəyi olan uça bilməz" – həkimdən sərnişinlərə XƏBƏRDARLIQ
Vyetnamda turist faciəsi: 48 nəfərin olduğu gəmi çevrildi