RU

Türkiyədəkindən daha ləzzətli: evdə paxlava hazırlamaq üçün sadə RESEPT

ain.az, Lent az saytından verilən məlumata əsaslanaraq xəbər yayır.

Ev şəraitində cəmi 15 dəqiqəyə hazırlaya biləcəyiniz, amma dadı Türkiyənin qənnadı  mağazalarındakı kimi ləzzətli olacaq paxlava resepti.

Lent.az bu paxlava reseptini təqdim edir:

İnqrediyentlər:

100 qram şəkər

Kərə yağı

Qoz (və ya digər sevdiyiniz qoz-fındıq qarışıqları)

2–3 xörək qaşığı bal

400 qram filo xəmiri

Hazırlanma qaydası

1. Xəmirin hazırlanması

Kərə yağını əridin və ikiqat qatlanmış filo xəmirinin üzərinə çəkin. Sonra xəmiri yağa buladıqdan sonra üzərinə xırdalanmış qoz səpin. Əgər qoz-fındığa qarşı allergiyanız varsa, bunun əvəzinə kokos qırıntısından istifadə edə bilərsiniz.

2. Bükmə və yerləşdirmə

Xəmiri boru formasında bükün və yüngülcə ortasına doğru sıxın. Hazırlanmış paxlavanı kərə yağı ilə yağlanmış dərin soba qabına düzün. Üstünü də kərə yağı ilə yağlayın.

3. Bişirmə

Fırını əvvəlcədən 180°C-yə qədər qızdırın və paxlavanı 20 dəqiqə bişirin.

4. Şərbətin hazırlanması

Paxlava bişərkən şərbəti hazırlayın: bir kasaya 100 millilitr su, 100 qram şəkər və 2–3 xörək qaşığı bal əlavə edib qarışdırın. Şəkər tam həll olana qədər ocaqda qızdırın.

5. Şərbətlə islatmaq

Hazır paxlavanın üzərinə isti şərbəti tökün və 5 saat saxlayın ki, yaxşı hopub yumşalsın.

Nuş olsun!

Sonrakı hadisələr barədə daha çox məlumat almaq üçün ain.az saytını izləyin.

Избранный
16
lent.az

1Источники