RU

Yumurtanın sarısı maye qalsın istəyirsiniz? Dəqiq bişirilmə vaxtları

Lent az portalından verilən məlumata əsasən, ain.az bildirir.

"Vsmatka" – maye sarılı, bərk ağlı yumurta nə qədər bişirilməlidir?

Ən ideal nəticə üçün: 1,5 – 3 dəqiqə bişirmə kifayətdir. Əldə edəcəyiniz yumurta – içi axan sarı, qatı ağlı olur.

Lent.az bu vaxtları sizə təqdim edir:

Hazırlığa başlamazdan əvvəl:

Yumurtaları otaq temperaturuna qədər saxlayın (təxminən 1 saat əvvəl soyuducudan çıxarın) – bu, qabığın çatlamasının qarşısını alır. İstəyə görə, yumurtanın küt baş tərəfindən qabığını azca deşmək də kömək edir. Diqqətli olun – daxili zarı zədələməyin. Bişirmədən əvvəl yumurtanı axar suyun altında yaxşı yuyun.

Maye sarılı yumurta necə bişirilir?

1. Sobada (ocaqda):

Yumurtaları qazana qoyun, üzərini 2-3 sm keçəcək qədər soyuq su əlavə edin. Duz əlavə edin, orta odda qaynamağa qədər gətirin. Qaynadıqdan sonra alovu azaldın və 2 dəqiqə bişirin.

Alternativ variantlar:

Qaynadıqdan sonra ocağı söndürün, qapağı örtün, 1,5-2 dəqiqə saxlayın. Su əvvəlcədən qaynadılır, yumurtalar ehtiyatla suya salınır, və 2-3 dəqiqə bişirilir.

2. Multibişiricidə (multivarka):

Yumurtaları çənə yerləşdirin, üzərinə soyuq su tökün, azca duz əlavə edin.

“Buxarda bişirmə” rejimini seçin – 2 dəqiqəyə təyin edin. (Zaman yalnız su qaynadıqdan sonra sayılacaq.)

Alternativ:

Çənə 3 stəkan su tökün, yumurtalar üçün dayaq yerləşdirin və yumurtaları üstünə qoyun. Yenə 2 dəqiqəlik buxarda bişirmə rejimi seçin.

Əlavə məsləhət:

Bişirdikdən sonra yumurtaları buzlu suya salın və 1-2 dəqiqə saxlayın – bu, həm bişirməni dayandırır, həm də qabıqlarını soymağı asanlaşdırır.

Nəticə:

Bu üsullarla yumurtanın sarısı axan, dadlı və faydalı bir səhər yeməyi hazırlaya bilərsiniz.

Hadisənin gedişatını izləmək üçün ain.az saytında ən son yeniliklərə baxın.

Избранный
84
lent.az

1Источники