Bəzi insanlar palıd yağının ürək xəstəlikləri və xərçəng riskini artırdığını düşünür. Dietoloq Mariyana Cūtova bildirib ki, bu inanclar tamamilə doğru deyil.
BAKU.WS xəbər verir ki, həkim qeyd edib ki, yüksək temperaturda palıd yağı qızardıldıqda zərərli birləşmələr, məsələn, glisidil efirlər əmələ gələ bilər. Lakin bu, demək olar ki, hər yağ növü üçün keçərlidir, o cümlədən günəbaxan və kərə yağında da belə hallar yaranır.
Cūtova həmçinin bildirib ki, palıd yağı zəhər deyil. Bu məhsulda transyağ və xolesterin yoxdur, əksinə, çoxlu antioksidant və A, E vitaminləri var. Moderasiya ilə istifadə edildikdə digər yağlardan fərqli olaraq təhlükə yaratmır.
Dietoloq əlavə edib ki, bəzi araşdırmalar palıd yağının çox istifadəsinin "pis" xolesterini artırdığını göstərsə də, digər tədqiqatlar onun neytral və ya hətta faydalı təsirini göstərir, xüsusilə digər bitki yağları ilə birlikdə qəbul edildikdə.