EN

Bu kartof püre üçün uyğun deyil: onunla bişirirsən?

Lent az portalından alınan məlumata görə, ain.az xəbər verir.

Mükəmməl kartof püresi hazırlamaq yalnız reseptdən deyil, həm də düzgün kartof çeşidini seçməkdən asılıdır.

Lent.az-ın xəbərinə görə, məlum olub ki, bütün növlər bu yeməyə uyğun deyil.

Hansı kartof püre üçün uyğun deyil?

Qırmızı kartof növləri

Onlarda nişasta az, nəm isə çox olur, buna görə də püresi hazırlayarkən kley kimi yapışqan kütləyə çevrilirlər. Bu kartoflar bişdikdən sonra formasını yaxşı saxlayır və bu səbəbdən salatlar və zapekankalar üçün idealdır, amma pürəsi üçün uyğun deyil.

Cavan kartof

Nazik qabıqlı və yüksək nəm tərkibli olduğu üçün püresi üçün az yararlıdır.

İdeal pürəni necə hazırlamaq olar?

Düzgün kartof seçiminə əlavə olaraq, mükəmməl püresi üçün bir neçə faydalı məsləhət var:

Soyuq su ilə başlayın: kartofu soyuq suya qoyun və sonra qaynadın bu, bərabər bişməsinə kömək edir.

Suyu duzlayın: bişdiyi suya duz əlavə edin ki, kartofun dadı dərhal formalaşsın.

Bərabər doğrayın: kartofları eyni ölçüdə doğrayın ki, bərabər bişsin. Hazır olub-olmadığını bıçaq asanlıqla keçirəndə anlaya bilərsiniz.

İsti süd və yağ əlavə edin: pürə ilə qarışdıranda daha kremvari konsistensiya alınır.

Həddindən artıq qarışdırmayın: çox qarışdırmaq püreni kley kimi yapışqan edə bilər.

Pürənin saxlanma müddəti

Kartof pürəsinin saxlanma müddəti onun evdə hazırlanıb-hazırlanmadığına və necə saxlanıldığına bağlıdır:

Soyuducuda (0–4 °C): hava keçirməyən qabda 2–3 gün

Dondurucuda (-18 °C): 10–12 aya qədər, amma əridildikdən sonra tekstura bir qədər sulu ola bilər

Otaq temperaturunda: 2 saatdan çox saxlamaq olmaz, bu müddətdən sonra bakteriyaların sürətli çoxalması səbəbilə xarab olmağa başlayır.

Ən son yeniliklər və məlumatlar üçün ain.az saytını izləyin, biz hadisənin gedişatını izləyirik və ən aktual məlumatları təqdim edirik.

Chosen
4
lent.az

1Sources