EN

Pendir xüsusi qablarda saxlanılmalıdır

ain.az, Redaktor.az saytına istinadən bildirir.

ABŞ Kənd Təsərrüfatı Departamentinin mütəxəssisləri bəzi qida məhsullarını adətən saxlandıqları soyuducunun qapısından daxili rəflərə yerləşdirməyi tövsiyə ediblər.

Redaktor.az xəbər verir ki, bu barədə "Infobae" məlumat yayıb.

Mütəxəssislərin sözlərinə görə, pendir xüsusi qablarında saxlanılmalı və soyuducunun ortasında və ya dibində yerləşdirilməlidir. Bu zonalarda temperatur sabit qalır. Meyvə və tərəvəzlər isə qapıda daha tez xarab olur və dadını itirir.

Onlar əlavə ediblər ki, südün soyuducunun qapısında saxlanılması təhlükəlidir, çünki bu məhsul tez-tez temperatur dəyişikliklərinə həssasdır. Bu isə bakteriyaların çoxalmasına və daha sürətli xarab olmasına səbəb ola bilər. Çiy ət və quş əti də sabit və aşağı temperatur tələb etdiyi üçün möhürlənmiş qablarda rəflərdə saxlanmalıdır.

Nəhayət, mütəxəssislər yumurtaların da soyuducunun qapısından çıxarılmalı olduğunu, lakin orijinal qablaşdırmadan götürülməməli olduğunu vurğulayıblar.

Aytəkin TOFİQQIZI

Hadisənin gedişatını izləmək üçün ain.az saytında ən son yeniliklərə baxın.

Chosen
6
1
redaktor.az

2Sources