EN

Əvvəllər bunu heç kim bilmirdi: Bibərləri belə yetişdirin

Məşhur “Sizin Dacha” kanalının müəllifi bu mövsüm şirin bibərdən yüksək məhsul əldə edib. 

News24.az xəbər verir ki, onun uğurunun sirri isə düşünülmüş gübrələmə sistemindədir.

İlk gübrələmə fidan əkildikdən iki həftə sonra edilir. Bu mərhələdə sığırkuyruğu və ya quş qığı infuziyası ilə qidalanma bitkinin kökünü möhkəmləndirir.

İkinci mərhələ – 2 həftə sonra, fosfor, azot və kaliumla zəngin qarışıq (superfosfat, karbamid, kalium və maqnezium sulfat) yumurtalıqların formalaşmasına kömək edir.

Üçüncü mərhələdə, meyvə verən bitkilərə kül və superfosfat əlavə olunur, bu da meyvənin böyüməsini və dadını yaxşılaşdırır.

Bağban həmçinin Plantafol, Zdraven, Sudarushka və Agricole kimi məhsulları da tövsiyə edir – bu vasitələr bibərin immunitetini gücləndirir və məhsuldarlığı artırır.

Aqil

Chosen
22
21
news24.az

10Sources