EN

Pomidorları dondurmaq niyə məsləhət deyil?

Pomidorları

Pomidorları dondurucuda saxlamaq məsləhət görülmür — dondurulma onların dad keyfiyyətini itirir, — deyə Dövlət Təhsil Universitetinin ümumi biologiya və bioekologiya kafedrasının dosenti Vitaliy Napolov NEWS.ru-ya bildirib. O əlavə edib ki, dondurulmuş pomidorları yalnız yarımfabrikat kimi istifadə etmək olar.Pomidorları dondurmaq mümkündür, amma bunun xüsusi mənası yoxdur. Məsələn, qışda dondurulan xaşxaşın dadı yaxşılaşır, amma pomidorlar həm forma, həm də dad baxımından tamamilə dəyişir. Dondurulduqdan sonra onları təzə halda istifadə etmək olmaz — yalnız isti yeməklərin hazırlanmasında yarımfabrikat kimi işlətmək olar, — deyə Napolov bildirib.Bioloqun sözlərinə görə, pomidor istənilən istilik emalını, o cümlədən dondurmanı yaxşı keçir və vitaminlər, likopin itirmir. Dondurucuda saxlamaq üçün pomidorları əvvəlcə yumaq, qurulamaq, doğramaq, sonra isə hava keçirməyən qab və ya paketə qoymaq lazımdır.Bütöv pomidorları dondurmaq məqsədəuyğun deyil — çox yer tuturlar və forma itirdiyindən kəsmək çətin olur. Pomidorların dondurucuda saxlanma müddəti optimal olaraq yarım ilə qədərdir, — deyə Napolov əlavə edib.Ulusum.az

Diqqət Çəkənlər

Portuqaliya Millətlər Liqasını qazandı

Macar baş nazirdən Avropaya mesaj: "Öz maraqlarınızı düşünün, Putini yox!"

Burun Dolğusu Faciəsi: Klinikanın Fəaliyyəti Dayandırıldı - FOTO

Chosen
97
ulusum.az

1Sources