AZ

Mükəmməl balıq qızartmağın sirri Üstü xırtıltılı, içi yumşaq

ain.az, Milli.az portalına istinadən məlumat yayır.

Adi bir şam yeməyini restoran şah əsərinə çevirmək üçün bahalı avadanlıqlara ehtiyac yoxdur. Bunun üçün sadəcə bir əsas inqrediyenti dəyişmək kifayətdir: Buğda ununu qarğıdalı unu ilə əvəz edin.

Milli.Az xəbər verir ki, ənənəvi buğda ununda qızardılan balıq çox vaxt nəm, bəzən isə "rezin" kimi olur. Bunun səbəbi buğda unundakı qlütenin mayeni və yağı sürətlə sormasıdır. Həmçinin, buğda ununun yanma temperaturu aşağı olduğu üçün balığın içi bişməmiş çölü yanmağa başlayır.

Qarğıdalı unu tamamilə fərqli quruluşa malikdir və balıq bişirərkən aşağıdakı üstünlükləri təmin edir:

Qarğıdalı unu balıq soyuduqdan sonra belə yumşalmayan, möhkəm və xırtıldayan qabıq yaradır.

Tərkibində qlüten olmadığı və yüksək temperatura davamlı olduğu üçün balığın daxili şirəsini qoruyub saxlayır.

Balığa gözəl "günəşli" qızılı çalar verir.

Bu növ qabıq artıq yağı dəf edir, nəticədə yemək daha yüngül və az yağlı olur.

Restoran səviyyəsində nəticə əldə etmək üçün bu addımları izləyin:

Balığı duzlayın və istədiyiniz ədviyyatları əlavə edin.

Balıq tikələrini qarğıdalı ununa bulayın və artıq unun tökülməsi üçün yüngülcə silkələyin.

Balığı yaxşı qızdırılmış yağda qızardın. Bu, qabığın dərhal "tutulmasını" və bütün şirənin içəridə qalmasını təmin edəcək.

Qarğıdalı unu yalnız balıq üçün deyil, digər məhsullar üçün də mükəmməldir:

Dəniz məhsulları: Krevetlər daha zərif olur.

Quş əti: Toyuq qanadları daha xırtıldayan alınır.

Tərəvəzlər: Soğan halqaları və qabaq (kabaçki) xoş bir faktura qazanır.

Pendir: Motsarella çubuqları qızardılarkən formasını daha yaxşı qoruyur.

Lalə Qüdrətova

Milli.Az

Hadisənin gedişatını izləmək üçün ain.az saytında ən son yeniliklərə baxın.

Seçilən
14
2
news.milli.az

9Mənbələr