AZ

Migrenin gizli səbəbləri: hansı qidalar təhlükəlidir?

Migrenin

Qırmızı şərab, sitrus şirələri və şokolad migren tutmasına səbəb ola bilər. Bu barədə nevroloq Olqa Vorobyova “Moskva 24”ə bildirib. Onun sözlərinə görə, həmçinin sosiskalarda və kolbasalarda olan boyalar da tez-tez baş ağrısı yaradır.“Buna səbəb şokolad, təzə sıxılmış sitrus şirələri, pendir, qoz-fındıq, həmçinin zəif alkoqollu içkilər, xüsusən də qırmızı şərab olur. Bundan əlavə, sosiskalara və kolbasalara əlavə olunan boyaların təsirindən yaranan belə adlandırılan ‘hot-doq migreni’ də mövcuddur”, – deyə Vorobyova izah edib.Ulusum.az

Diqqət Çəkənlər

Çarli Kirk hadisəsindən sonra Tramp üçün təhlükəsizlik artırıldı

Like, smayl, “ok”: bunlar həqiqətən cavabdırmı?

Şokoladların içindən gözlənilməz tapıntı: qızıl çıxdı - VİDEO

Seçilən
53
ulusum.az

1Mənbələr