AZ

Çipsi, kolbasa və fast food piylənmə yaradır

Şəkər, şirniyyatlar, qazlı içkilər, ağ undan hazırlanmış bişmiş məhsullar, fast food, kartof fri, qəlyanaltılar, yağlı souslar, kolbasa və şirin süd məhsulları həddindən artıq yeməyə səbəb olur.

AzPost bildirir ki, bu barədə Moskva Vilayəti Səhiyyə Nazirliyinin Krasnoqorsk Xəstəxanasının qastroenteroloqu Yuliya Slasten “Podmoskovie Segodnya” onlayn nəşrinə verdiyi müsahibədə deyib.

Mütəxəssis izah edib ki, piylənmə enerji qəbulu və xərcləmə arasında balanssızlıqla əlaqəli xroniki metabolik xəstəlikdir. Daha arıq bədən quruluşuna nail olmaq üçün həkim spirtli içkilərin, xüsusən də pivə və kokteyllərin istehlakını məhdudlaşdırmağı tövsiyə edir.

Slasten vurğulayıb ki, ən təsirli yanaşma balanslı qidalanma, müntəzəm fiziki fəaliyyət və davranış nəzarətinin birləşməsini əhatə edir. Davamlı nəticələr üçün o, sağlam qidalanma rejimini inkişaf etdirməyi, kifayət qədər protein və lif qəbul etməyi, susuzluğun qarşısını almağı və emosional qəlyanaltılardan çəkinməyi tövsiyə edir.

AzPost.az

Seçilən
18
1
azpost.info

2Mənbələr