AZ

Nar Şirəsi Necə Saxlanmalıdır?

ain.az, Milli.az portalına istinadən məlumat verir.

Nar şirəsi həm evdə təzə sıxılmış, həm də sənaye üsulları ilə (pastörizə olunmuş və ya konsentratlaşdırılıb su ilə qarışdırılmış) istehsal olunur. Təzəsi C vitamini, polifenollar və punikalagin kimi faydalı maddələrlə zəngindir və həm içki, həm sous, həm də desertlərdə istifadə olunur.

Milli.Az nar şirəsini düzgün saxlamağın yollarını təqdim edir:

Nar şirəsini hava keçirməyən şüşə butulka və ya bankaya doldurub qapağını sıx bağlayın. Soyuducuda (1-4 °C) 2-3 gün ərzində istehlak edin. Dənələrlə birlikdə süzülübsə ömrü qısalır; yaxşı süzülmüş və hava ilə təması minimuma endirilmiş şirə isə 3 günədək saxlanıla bilər.

Təzəliyi qorumaq üçün şüşəni mümkün qədər doldurun (hava boşluğunu azaldın), paslanmayan polad və ya şüşə qab istifadə edin. Əgər şirədə turşu, köpük və ya qazlı fermentasiya əlamətləri varsa, atın.

Hazır alınmış nar şirəsini qablaşdırmanın üzərindəki son istifadə tarixinə uyğun saxlayın. Açılmamış pastörizə şüşələr və ya kartonlar adətən həftələrlə, aylarla qala bilər (qablaşma və istehsal üsulundan asılı olaraq).

Açıldıqdan sonra soyuducuda saxlayın və adətən 7-10 gün ərzində istifadə edin. Məhsul üzərindəki tövsiyələr və qoruyucu maddələr bu müddəti dəyişə bilər.

Nar şirəsini plastik buz qəlibləri və ya zamoklu dondurucu torbalarda kiçik porsiyalar şəklində dondurun. Hava ilə təması minimal olmalıdır ki, şirə qaralmasın və buz kristalları əmələ gəlməsin.

-18 °C və ya daha aşağı temperaturda nar şirəsi 6-12 ay ərzində keyfiyyətini qoruyur. Çözüləndə təravətli dadın bir qədər itməsi mümkündür, amma içki və bişirmədə problemsiz istifadə oluna bilər.Lalə Qüdrətova

Milli.Az

Ən son yeniliklər və məlumatlar üçün ain.az saytını izləyin, biz hadisənin gedişatını izləyirik və ən aktual məlumatları təqdim edirik.

Seçilən
3
2
news.milli.az

10Mənbələr