AZ

Bananlı zapekanka: axşamdan hazırla, səhər zövq al

Bananlı

Bu bananlı zapekanka səhər yeməyini əvvəlcədən hazırlamaq üçün ideal seçimdir. Gecə soyuducuda qaldıqdan sonra teksturası sıxlaşır, dadı isə pudinqi xatırladır.İnqrediyentlər2 ədəd yetişmiş banan500 qram kəsmik (tvoroq)2 yumurta3 x.q. irmik (mannı)2 x.q. şəkər1 çimdik vanilinHazırlanma qaydasıBanaları yaxşıca əzin.Onları kəsmik, yumurta, irmik, şəkər və vanilinlə qarışdırın.Kütləni yağlanmış formaya tökün, üstünə banan dairələri düzün.180 °C-də 35–40 dəqiqə bişirin.Hazır zapekankanı tam soyudun, üzərini qida plyonkası ilə örtüb gecəlik soyuducuya qoyun.Gecə ərzində irmik bütün nəmliyi hopduracaq, kəsmik bərkimiş olacaq, banan isə şirin şirəsi ilə zapekankanı doyduracaq.Səhər siz zərif, ipək kimi bir desertlə qarşılaşacaqsınız — bu zapekanka soyuducudan sonra ağızda əriyir. Onu soyuq halda və ya bir az qızdırıb süfrəyə verə bilərsiniz. Səhər tələsikliyi olmadan mükəmməl bir yemək olacaq. Ulusum.az

Diqqət Çəkənlər

İsrail Qətərdə HƏMAS rəhbərliyinə zərbə endirdi

Qətərdəki zərbə – ABŞ əvvəlcədən xəbərdar idi

Qışa tərəvəzli ragu hazırlayırıq

Seçilən
3
ulusum.az

1Mənbələr