AZ

Qışa tərəvəzli ragu hazırlayırıq

Qışa

Bu konserv sayəsində ailəmiz lobyaya vuruldu: qışa tərəvəzli ragu hazırlayırıq!Ağ lobya və yay tərəvəzləri ilə hazırlanan bu ətirli ragu soyuq günlərdə sizin kulinariya xilaskarınız olacaq. Doyumlu, qidalandırıcı və inanılmaz dadlı olan bu yemək qışda sizə günəşli yay günlərini xatırladacaq.İnqrediyentlərAğ quru lobya — 1 kqBolqar bibəri — 1,5 kqSoğan — 1 kqYerkökü — 1 kqTomat pastası — 500 qBitki yağı — 350 mlŞəkər — 4 x.q.Duz — 2 x.q.İstiot dənəsi — zövqə görəSirkə esensiyası — 1 ç.q.Hazırlanma qaydasıLobyanı hazırlayın.Ağ lobyaları axşamdan soyuq suda isladın (8–10 saat), sonra həmin suyu süzün, təmiz su əlavə edib yarı bişmiş vəziyyətə qədər qaynadın.Tərəvəzləri doğrayın.Bolqar bibərini uzun-uzun doğrayın,Yerkökünü iri rəndədən keçirin,Soğanı yarımhalqa doğrayın.Soğan və yerkökünü qovurun.Dərin qazanda 50 ml yağ qızdırın, soğanı şəffaflaşana qədər (10 dəq.) qovurun. Qalan yağı və yerkökünü əlavə edib daha 10 dəqiqə bişirin.Sousu hazırlayın.Tomat pastasını 1 litr su ilə qarışdırın, qazandakı tərəvəzlərin üstünə əlavə edin. Şəkər, duz və istiot dənəsi vurun. Qarışdırıb qapağın altında 10 dəqiqə bişirin.Lobya və bibəri əlavə edin.Yarı bişmiş lobyaları və doğranmış bolqar bibərini qazanın içinə əlavə edin. Zəruri olsa, bir az su əlavə edin. Aşağı odda 30 dəqiqə bişirin.Son mərhələ.Sonda sirkə esensiyasını əlavə edin, qarışdırın. Hazır ragunu əvvəlcədən sterilizə edilmiş bankalara tökün, metal qapaqlarla bağlayın, tərsinə çevirib isti yorğana bükün və tam soyuyana qədər saxlayınUlusum.az

Diqqət Çəkənlər

İsrail Qətərdə HƏMAS rəhbərliyinə zərbə endirdi

Qətərdəki zərbə – ABŞ əvvəlcədən xəbərdar idi

Aİ ilə Rusiya arasında münasibətlərdəki böhranın səbəbi məlum olub

Seçilən
35
ulusum.az

1Mənbələr