AZ

Payız pəhrizində bunları yeyin - SİYAHI

Payız həm də düzgün qidalanma mövsümüdür. Vitamin və mikroelementlərin çatışmazlığını doldurmağa kömək edəcək payız pəhrizi vacibdir.

“Cebheinfo.az” xəbər verir ki,  pəhrizin faydalı olması üçün balansı saxlamaq vacibdir. Mütəxəssislər əmindirlər ki, boşqabın yarısı tərəvəz ilə dolmalıdır - bəziləri çiy, bəziləri bişmiş. Digər dörddə biri protein məhsulları (balıq, quş əti, yumurta, paxlalılar), dörddə biri kompleks karbohidratlar (taxıl və kök tərəvəzlər) olmalıdır. Eyni zamanda meyvələrdən qəlyanaltı kimi istifadə etmək daha yaxşıdır.

Alma, armud, gavalı, paxlalılar, soğan, sarımsaq kimi mədə üçün ağır olan qidalar ən yaxşı şəkildə pəhrizə tədricən daxil edilir.  Həkimlərin sözlərinə görə, mövsüm məhsulları vitamin və mikroelementlərin çatışmazlığını doldurmağa kömək edir. Beləliklə, C vitaminini doldurmaq üçün zoğal, alma və kələmə diqqət yetirməlisiniz. Beta-karotinin yaxşı mənbələrinə yerkökü, balqabaq və şirin bibər daxildir. Çuğundur və göyərti folatlar və maqneziumla zəngindir, alma və armud isə kalium və lif çatışmazlığını doldurmağa kömək edə bilər.

Seçilən
50
1
cebheinfo.az

2Mənbələr