AZ

“Pendirlə örtülmüş badımcan” – 15 dəqiqəyə möhtəşəm dad

“Pendirlə

Badımcanın yumşaq əti, pomidorun şirəli turşməzə dadı və əriyib uzanan pendir – birlikdə inanılmaz bir harmoniya yaradır. Bu isti qəlyanaltı həm tez hazırlanır, həm də süfrədə əsl ulduza çevrilir. 🍴 Lazım olanlar:2 orta ölçülü badımcan200 q sərt pendir2 pomidor2 diş sarımsaqMayonezBitki yağıDuz və ədviyyatlar (zövqə görə)👩‍🍳 Hazırlanması:Badımcanları 1 sm qalınlığında dairələrə doğrayın, üzərinə duz səpib 15 dəqiqə gözlədin ki, acılığı çıxsın.Hər iki üzünü yağda qızardın, qızılı rəng alanda soba sinisinə düzün.Mayonezi əzilmiş sarımsaqla qarışdırıb badımcanların üzərinə çəkin.Üzərinə pomidor dilimləri qoyun və bolca rəndələnmiş pendir səpin.180°C-də 10 dəqiqə bişirin – pendir əriyib qızılı rəng alana qədər.🌿 Servis:Üzərinə təzə göyərti səpib isti halda süfrəyə verin. İstər əsas yemək kimi, istərsə də ət yeməklərinə əlavə olaraq – hər formada möhtəşəmdir.Ulusum.az

Diqqət Çəkənlər

Qızılı rəngli, yumşaq və qatı mürəbbəli piroq

Partlayış səsləri eşidiləcək - Nazirlik XƏBƏRDARLIQ etdi

Azərbaycan ŞƏT-in yeni tərəfdaş statusuna daxil olacaq

Seçilən
27
ulusum.az

1Mənbələr