AZ

Qış üçün xiyarların sirkəsiz, sterilizəsiz, soyuq üsulla bağlanması RESEPT

Lent az portalından əldə olunan məlumata əsasən, ain.az xəbər verir.

Soyuq üsulla qış üçün duzlu xiyarların necə bağlanacağını izah edirik. Bu üsulla hazırlanmış xiyarların tərkibində vitaminlər və faydalı maddələr qorunur, onlar bərk və dadlı olur.

Lent.az bu resepti təqdim edir:

Xiyarların duza qoyulması üçün inqrediyentlər

Xiyarlar

Müxtəlif ədviyyatlar sarımsaq, şüyüd, qara istiot dənələri

Qarağat, albalı, xren yarpaqları

Acı qırmızı bibər acı sevənlər üçün kiçik bir parça

Duz hər 1 litr suya 2 yemək qaşığı hesabı ilə

Soyuq üsulla qış üçün xiyarların duza qoyulması

Suyun miqdarını düzgün hesablamaq üçün xiyarları sıx şəkildə banka yığın və üstünə su tökün. Üç litrlik banka üçün təxminən 1,5 litr su lazım olacaq. Xiyarları soyuq suda yaxşıca yuyun. Turgorun bərpası üçün 3-4 saat suda saxlayın. Daha sonra iti bıçaqla uclarını kəsin və yenidən soyuq suda yuyun. Xren, albalı, qarağat yarpaqlarını və şüyüdü yuyun. Sarımsağın qabığını soyun. Acı bibəri yuyub halqa şəklində doğrayın. Bankaları və plastik qapaqları sizə uyğun üsulla sterilizə edin. İsti suda soda ilə yuyun, qaynar su ilə çalxalayın, isti sobada qurudun. Ədviyyatları, göyərtini və xiyarları qat-qat banka yerləşdirin. Duzu tökün və üzərinə qaynadılmamış soyuq su əlavə edin. Üstünə yenidən göyərti qoyun. Bankanı qapaqla örtün və 3 gün mayalanmağa qoyun. Bu müddətdə duzlu su daşacağı üçün altına bir boşqab qoymaq məsləhətdir. 3 gündən sonra duzlu suyu süzün, 1-2 dəqiqə qaynadın. Qaynar halda yenidən bankadakı xiyarlara tökün, sıx plastik qapaqla bağlayın. Əgər duzlu su azdırsa, qaynadılan suya bir qədər təzə su əlavə edib birlikdə qaynadın. Bankalar soyuduqdan sonra duzlu suyu yenidən süzün, qaynadın və xiyarlara tökün. Daha sonra bankaları qapaqla bərk bağlayın.

Sonrakı hadisələr barədə daha çox məlumat almaq üçün ain.az saytını izləyin.

Seçilən
0
5
lent.az

10Mənbələr