AZ

Bütün qidaları yumaq lazım deyil: Yeni tendensiya

Yeməkləri bişirməzdən əvvəl yumaq həmişə ən yaxşı həll yolu deyil. Bəzi qidalar təmizlənmə zamanı faydalı xüsusiyyətlərini itirə və ya çirklənmə riski ilə üzləşə bilər. 

Ucnoqta.az xəbər verir ki, bişirməzdən əvvəl hansı qidaların yuyulmaması lazım olduğuna baxaq.

Yeməkdən əvvəl təkcə toyuq deyil, digər ət növləri. Şimali Karolina Universitetinin alimlərinin fikrincə, ətin bişirilmədən əvvəl yuyulması zərərli bakteriyaların mətbəx səthlərinə və qab-qacaqlara düşmə riskini artırır. Buna görə dərhal bişirməyə başlamaq daha yaxşıdır.

Bakterial çirklənmə riskinin qarşısını almaq üçün mütəxəssislər yumurtaları bişirməzdən əvvəl yumamağı məsləhət görürlər. Sonrakı emal zamanı temperatur artdıqca potensial bakteriyalar zərərsizləşdiriləcək və yumurtaların heyrətamiz xüsusiyyətləri maksimum dərəcədə qorunacaqdır.

Seçilən
17
ucnoqta.az

1Mənbələr