AZ

Bu 9 qidanı soyuducunun alt rəfində saxlamaq OLMAZ

Lent az portalından verilən məlumata əsasən, ain.az bildirir.

Müasir həyat tərzində soyuducusuz yaşamaq demək olar ki, mümkün deyil. Lakin bir çox insan onu düzgün istifadə etmir – bu isə məhsulların daha tez xarab olmasına səbəb olur.

Lent.az bununla bağlı məlumatları sizə təqdim edir:

Soyuducuda istilik necə paylanır?

Soyuducunun müxtəlif bölmələri fərqli temperatur rejiminə malikdir:

Yuxarı rəf – temperatur bir qədər yüksəkdir

Alt rəf – daha soyuqdur

Qapı hissəsi – ən çox dəyişkən temperatur olan yerdir

Məhz buna görə bişmiş və hazır məhsulların yuxarı rəfdə, çiy ət və balığın isə alt rəfdə saxlanması məsləhət görülür. Çünki çiy ət məhsulları sızaraq digər məhsulları çirkləndirə bilər.

Alt rəfdə saxlamaq olmaz: Bu 9 məhsulu yadda saxlayın

1. Qalıq yeməklər

Bişmiş yeməkləri alt rəfə qoymaq risklidir. Yuxarı rəfdə isə:

Onlar başqa məhsullardan uzaq qalır

Unudulmur və vaxtında istifadə olunur

2. Bərk bişmiş yumurtalar

Sürtgəc qabığında çirklənmə baş verə bilər

Təmizlənmiş və qabıqlı yumurtaları yuxarı rəfdə saxlamaq daha doğrudur

3. Bişmiş qarnir (düyü, makaron, dənli yeməklər)

Bu məhsullar hazır və həssas qidalardır. Onları çiy ət sızıntısından qorumaq üçün yuxarıda saxlamaq lazımdır.

4. Hazır ət məhsulları (kolbasa, bekon və s.)

Bu məhsullar artıq bişib

Çiy ət və toyuqdan uzaqda, yuxarı hissədə saxlanmalıdır

5. Yaşıl göyərti

Bir stəkanda və ya bankada suya qoyulmuş buket kimi saxlanmalıdır

Hər 2 gündən bir suyu dəyişdirin, kökləri təmizləyin

6. Şirniyyat (tort, piroq və s.)

Soyuducuda saxlanılması gərəkən şirniyyatları yuxarı rafa yerləşdirin.

7. Giləmeyvələr

Həddən artıq soyuq yerdə saxlansa, dad və teksturasını itirə bilər

Orta və ya yuxarı rəf idealdır

8. Hazır yeməklər və qəlyanaltılar

Salat setləri, suşi, sendviçlər və s.

Digər hazır məhsullar kimi yuxarıda saxlanmalıdır

9. Sous və ədviyyatlar

Tərəvəz yağı, toxum yağı, tahini, sirkə və s.

Onların çoxu soyuducuya ehtiyac duymur, amma saxlanılacaqsa yuxarı rəfdə olmalıdır

Nəticə:

Soyuducuda düzgün yerləşdirmə qidaların saxlanma müddətini uzadır və sağlamlıq risklərini azaldır.

Sonrakı hadisələr barədə daha çox məlumat almaq üçün ain.az saytını izləyin.

Seçilən
1
33
lent.az

10Mənbələr