AZ

Yaddaşı gücləndirən ədviyyat -Gündə 1 qaşıq


Son illərdə unutqanlıq şikayətləri artarkən, yaddaşı gücləndirən təbii həllər də maraq mövzusuna çevrilib.

Bəs, hansı ədviyyat unutqanlığa qarşı təsirlidir?

Medicina.az xəbər verir ki, son zamanlar cəmiyyətdə unutqanlıq şikayətləri artsa da, mütəxəssislər təbii qidaların əhəmiyyətinə diqqət çəkirlər.

Mətbəxlərdə tez-tez istifadə edilən sarıkök nizamlı istifadə edildiyində yaddaşı gücləndirir.

Araşdırmalara görə, bu ədviyyat antioksidant və iltihab əleyhinə xüsusiyyətləri sayəsində beyin hüceyrələrini qoruyur və zehni performansı artırır.

Gündə yalnız bir qaşıqla belə təsirlidir.



Sarıkök ədviyyat kimi istifadə edilən zəncəfil ailəsindən sarı rəngli bir bitkidir. Xüsusilə hind mətbəxində geniş istifadə olunur.

Sarıkökün əsl faydasını təmin edən maddə kurkumindir. Kurkumin güclü antioksidant və iltihab əleyhinə təsirə malikdir.

Kurkuminin beyindəki iltihabı azaltdığı, Alzheimer xəstəliyi riskini azaltdığı və yaddaşı gücləndirdiyi elmi araşdırmalarla da təsdiqlənir.

Aygün
Medicina.az


Seçilən
17
2
medicina.az

10Mənbələr