Qan şəkərinin səviyyəsini nəzarətdə saxlamaq istəyənlər üçün pendir faydalı qida hesab olunur.
Far.Az xəbər verir ki, az karbohidrat, yüksək zülal və yağ tərkibi ilə qanda şəkərin kəskin artmasının qarşısını alır. Sertifikatlı diyetoloqlar və diabet üzrə mütəxəssislər bəzi pendirləri rasiona daxil etməyi tövsiyə edir.
Mozzarella pendiri
Diyetoloq Emi Kimberleynin sözlərinə görə, qismən yağsız mozzarella daha faydalıdır. 28 qramında 2 qram karbohidrat, 7 qram zülal və 3 qram doymuş yağ var.
Parmezan
Həkim Deyvis bildirir ki, sürtgəcdən keçirilmiş parmezan yeməklərə ləzzət qatır və karbohidrat baxımından çox azdır. 28 qramında 10 qram zülal, 1.5 qram karbohidrat var.
Kəsmik (tvoroq)
Yarım stəkan yağsız və az duzlu kəsmik 12 qram zülal və 5 qram karbohidrat verir. Bu da diabet xəstələri üçün əlverişlidir.
Çeddar pendiri
Uzun müddət saxlanmış çeddar B12 vitamini ilə zəngindir. 42 qramı gündəlik B12 ehtiyacının 19%-ni qarşılayır.
Şveytsariya pendiri
Bu pendirin 28 qramında 53 mq natrium, 8 qram zülal və 1 qramdan az karbohidrat var. Az yağlı variantı seçmək tövsiyə olunur.
Rikotta
Yarım stəkan qismən yağsız rikotta 14 qram zülal və 6 qram karbohidrat təmin edir. Bu da diabet xəstələri üçün yaxşı seçimdir.
Nəticə olaraq, pendir təkcə dadlı deyil, həm də sağlamlıq üçün faydalı ola bilər. Xüsusilə düzgün seçilmiş növləri qanda şəkərin sabit qalmasına kömək edir.