Bir çox insanlar ayaqüstə yeməklərə- xüsusi ilə dönərlərə daha çox maraq göstərir.
Aydındır ki, dönərdən də ən çox istifadə edənlər tələbələr və yeniyetmələrdir. İkincisi də dönər digər qidalardan, yeməklərdən bir qədər ucuzdur. Məhz bu ucuzluq da gənclərin diqqətini daha çox cəlb edir, amma belə bir məsəldə var ki, ucuz ətin şorbası olmaz!Dönərdən zəhərlənmələr də qaçılmazdır.
Təsadüfi deyil ki, bir neçə həftə bundan öncə Gəncədə neçə- neçə tələbə dönərdən zəhərlənib. Bir sözlə, bu fəsadlar insanların həyatı üçün çox təhlükəlidir.Məlum olur ki, həmin dönərxanalrda sanitar-gigiyenik qaydaları pozulub. Heç şübhəsiz ki, bu nöqsanları aradan qaldırmaq üçün ciddi addımlar atılmalıdır.Əlbəttə, Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi dönərxanlarda mövcud nöqsanları aradan qaldırmaq üçün bir o qədər də təsirli tədbirlər görülmür.
Və bundan da sui- istifadə edən dönərxanalr keyfiyyətsiz dönərlər hazırlayır, pul qazanmaq üçün hər cür yola əl atırlar. Bu isə çoxlusayda inasanların zəhərlənməsinə gətirib çıxarır. Başqa sözlə demiş olsaq dönərxanalardakı özbaşınalıqların qarşısı alınmayınca mövcud nöqsanları qalacaq!!!
Emil Faiqoğlu