Qidalanma qığırdaqların qorunmasında və iltihabın nəzarətdə saxlanılmasında əsas rol oynayır.
E-saglam.az xəbər verir ki, bəzi qidalar oynaq sağlamlığının qorunmasında vacibdir.
Omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngindir: qızılbalıq, skumbriya, kətan yağı, qoz. İltihabı azaldır.
Antioksidantlarla zəngin qidalar: giləmeyvələr (qarağat, zoğal), tünd göyərti, çuğundur, tünd şokolad.
Kollagen mənbələri: aspic, sümük bulyonları (orta miqdarda), soya.
Bütün taxıllar və tərəvəzlər lif və B vitaminləri təmin edir.
Eyni zamanda, şəkər, trans yağlar, turşu və emal olunmuş qidaların qəbulunu məhdudlaşdırmaq vacibdir. Bu qidalar sistemik iltihabı tətikləyir.
Tərcümə: Könül Oruc
E-saglam.az