
Pəhriz tutanlar üçün ideal olan bu yemək mal ətinin zəngin ləzzətini tərəvəzlərin faydası ilə birləşdirirTərkibi: - Mal əti (əzələsi, yağsız) — 400 q - Yerkökü — 150 q - Soğan — 150 q - Pomidor pastası — 50 q - Zeytun yağı — 10 q - Buğda unu — 15 q - İçməli su — 400 ml - Təzə göyərti — 30 q - Duz, qara bibər, dəfnə yarpağı — zövqə görə Hazırlanması: 1. Mal ətini kiçik kubiklərə doğrayın. Soğanı kubik, yerkökünü iri rəndədən keçirin. Göyərtini incə doğrayın. 2. Tava və ya qazana zeytun yağını qızdırın. Əti porsiyalar üzrə qızardın, üzəri qızılı rəng alana qədər. 3. Bütün əti qazana qaytarın, duz və qara bibər əlavə edin. 4. Ətə soğan əlavə edin, şəffaflaşana qədər qızardın. Sonra yerkökünü əlavə edib 5–7 dəqiqə bişirin. 5. Pomidor pastasını əlavə edib 2 dəqiqə qızardın. Üzərinə unu səpin, qarışdırın və 1 dəqiqə bişirin. 6. Su yavaş-yavaş əlavə edin, davamlı qarışdırın. Dəfnə yarpağını əlavə edin. Qaynayana qədər gətirin, qapaqla örtüb 1–1,5 saat ərzində ətin yumşalana qədər zəif odda bişirin. 7. Hazır sousu bol göyərti ilə səpin və süfrəyə verin. Reseptlərinizi və mətbəx sirrlərinizi "[email protected]" ünvanına göndərərək Ulusum.az ‑ın mətbəx rubrikasında yer ala bilərsinizUlusum.az / K.Rəcəbova
Diqqət Çəkənlər
Aysel Xanlarqızı Safarlı – Poeziyada Millət və Duyğuların Səsi - VİDEO
Azərbaycanda UNESCO-nun qərarı açıqlandı
Arıqlayarkən meyvə yemək mümkündürmü?