AZ

Ürəyi infarktdan qorumaq üçün 3 QIZIL QAYDA

Ürəyinizi infarktdan qorumaq üçün alkoqoldan və yüksək işlənmiş qidalardan uzaq durmalı, duz və şəkər qəbulunu azaltmalı və pəhrizdə bir neçə dəyişiklik etməlisiniz.

Tribunainfo.az-ın xəbərinə görə, kardioloq və reabilitasiya mütəxəssisi Mariya Çaykovskaya müsahibəsində ürək-damar xəstəliklərinin qarşısının alınması üçün bu üç əsas qaydanı açıqlayıb.

Həkim vurğulayıb ki, infarktın qarşısını alan pəhriz ilk növbədə bitki mənşəli qidalardan ibarət olmalıdır. Belə bir pəhrizin əsasını göyərti, tərəvəz və meyvələr, yulaf əzməsi, qarabaşaq yarması və tam taxıl çörəyi və dənli bitkilər kimi tam taxıllar təşkil edir. Çaykovskaya bu qidaları hər gün yeməyi tövsiyə edib.

O, həmçinin paxlalıları vacib qida elementi adlandırıb. Kardioloq, insanları hər gün, həftədə ən azı iki dəfə yağlı balıq yeməyə çağırıb. O, həmçinin qoz-fındıq, toxum və fermentləşdirilmiş süd məhsullarının müntəzəm istehlakının vacibliyini vurğulayıb. Bunlardan çox istifadə edilməməlidir, çünki faydalı olsalar da, böyük miqdarda yan təsirləri ola bilər.
Çaykovskaya infarktın qarşısını almaq üçün kolbasa, ağ çörək və qazlı içkilərdən uzaq durmağın vacibliyini vurğulayıb. O, həmçinin insanları duz qəbulunu azaltmağa və müntəzəm idmanla məşğul olmağa çağırıb.

Dəniz Pənahova

Seçilən
16
1
tribunainfo.az

2Mənbələr