AZ

Payızda kök yemək niyə faydalıdır?

Göz sağlamlığını qorumaq üçün payızda mövsümi tərəvəz və meyvələri menyuya daxil etmək lazımdır.

Redaktor.az xəbər verir ki, bu haqda oftalmoloq Svetlana Petuxova life.ru-ya danışıb.

Petuxova izah edib ki, qida vasitəsilə alınan vitaminlər göz sağlamlığının qorunmasına kömək edir, lakin onlar görməni bərpa edə və ya xəstəlikləri müalicə edə bilməz. Onların əsas vəzifəsi profilaktikadır. Gözlər hüceyrələrin yenilənməsi üçün tikinti materiallarına və qoruyucu vitaminlərə ehtiyac duyur, mövsümi məhsullar isə bu ehtiyacı təmin etməyə imkan verir.

Həkim payızda menyuya hər mağazada tapılan yerkökü və balqabağı əlavə etməyi tövsiyə edib. Bu məhsullar görmə üçün vacib olan A vitamini ilə zəngindir. A vitamini tünddə normal görməyi təmin edir, əks halda zəif işıqda obyektlərin konturlarını ayırmaq çətinləşir.

Aytəkin TOFİQQIZI

Seçilən
44
1
redaktor.az

2Mənbələr