ain.az bildirir, Cebheinfo portalına istinadən.
Harvard Universitetinin həkimləri gündəlik qida rasionuna tünd şokolad, banan, göyərti, alma və çili bibərinin daxil edilməsini tövsiyə edir. Bu qidalar konsentrasiyanı və davamlı enerji səviyyələrini qorumağa kömək edir.
“Cebheinfo.az” xəbər verir ki, bu barədə “Infobae” yazıb.
Mütəxəssislər tünd şokoladı kiçik hissələrlə yeməyi məsləhət görürlər. Onun tərkibində pəhriz lifi, həmçinin flavonoidlər, kofein və teobromin var ki, bu da ayıqlığı və idrak funksiyasını qorumağa kömək edir.
Mütəxəssislər bananın da pəhrizə daxil edilməsini tövsiyə edirlər. Təbii şəkərləri və mürəkkəb karbohidratları sayəsində onlar əlçatan enerji mənbəyi təmin edirlər.
Həkimlər, həmçinin müntəzəm olaraq göyərti, alma və çili bibəri yeməyi məsləhət görürlər. Bu qidalar beyində qan dövranını yaxşılaşdırmağa, zehni aydınlığı dəstəkləməyə və gücləndirməyə kömək edən antioksidantlarla (xüsusilə antosiyaninlər) zəngindir. Alma enerji səviyyələrini sabitləşdirən və immunitet sistemini gücləndirən lif və C vitamini ehtiva edir.
"Yaşıl çayda orta miqdarda kofein və narahatlığı artırmadan konsentrasiyanı yaxşılaşdıran amin turşusu L-theanine var. O, həmçinin hüceyrə sağlamlığını dəstəkləyən və xroniki xəstəliklərin riskini azaldan kateşinlərdən ibarətdir", - Harvard mütəxəssisləri qeyd edirlər.
Xəzər
“Cebheinfo.az”
Problemlərinizi bizə yazın, şahidi olduğunuz hadisələri çəkib göndərin
Ən son xəbərləri və yenilikləri almaq üçün ain.az saytını izləyin.