AZ

Soğanı çiy yemək heç bir haldı tövsiyə edilmir

Bizimyol saytından əldə olunan məlumata görə, ain.az məlumat yayır.

Soğan — ən universal və tez-tez istifadə edilən tərəvəzlərdən biridir. Ənənəvi yeməklərin çoxunda bu tərəvəzə rast gəlinir. O, salatlar, şorbalar və garnirlər üçün mükəmməl tamamlayıcıdır, bəziləri isə soğanı çiy şəkildə yeməyi üstün tutur.

Bizimyol.info xəbər verir ki, unutmamalıyıq ki, hər kəsə soğan çiy yemək uyğun gəlmir və onun həddindən artıq istehlakı sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər.

Xüsusilə qaraciyər xəstəlikləri, astma və ya ürək çatışmazlığı olan şəxslərə çox soğan yemək tövsiyə edilmir. Bu vəziyyətlərdə soğanın istehlakını məhdudlaşdırmaq daha yaxşıdır ki, sağlamlıqda arzuolunmaz nəticələrlə qarşılaşmamaq mümkün olsun deyə.

Ən çox diqqətli olmalı olanlar isə mədə-bağırsaq problemləri olan şəxslərdir. Həkimlər xəbərdarlıq edir ki, təzə soğan mədədəki turşuluğu artıra bilər, bu isə qastrit, pankreatit və ya xoralar kimi xəstəliklərin kəskinləşməsinə səbəb ola bilər. Bu, ağrı, narahatlıq və digər xoşagəlməz simptomlara yol aça bilər.

Beləliklə, xam soğanın istehlakında diqqətli olmaq və sağlamlığınız üçün uyğun olan miqdarı seçmək çox önəmlidir. Soğanı bişmiş və ya qovrulmuş şəkildə yemək, onun sağlamlığa olan mənfi təsirlərini azaltmağa kömək edə bilər.

Bizimyol.info

Sonrakı hadisələr barədə daha çox məlumat almaq üçün ain.az saytını izləyin.

Seçilən
9
bizimyol.info

1Mənbələr