
Bu reseptlə siz kəsildikdə axmayan, çox dadlı piroq hazırlaya bilərsiniz. O, sadə və büdcəyə uyğun inqrediyentlərdən bişirilir, içlik üçün isə hətta şəkərlənmiş mürəbbədən də istifadə etmək olar.Sirr sadədir: mürəbbəni irmik və ya nişasta ilə qarışdırın (1 stəkan mürəbbəyə 2 x.q.), 15 dəqiqə gözlədin — nəticədə ideal qatılıq alınacaq.Xəmir üçün:200 q soyuq kərə yağı180 q şəkər1 yumurtabir çimdik duz320 q un1 ç.q. qabartma tozuHazırlanma:Yağı şəkərlə ovuşdurun, yumurta və duz əlavə edin.Un və qabartma tozunu hissə-hissə əlavə edərək xəmir yoğurun.Xəmiri 2 hissəyə ayırın: 2/3 hissəni formanın içinə yayın, kənarlarını qaldırın.Hazırladığınız mürəbbəli içliyi əlavə edin.Qalan xəmirin 1/3 hissəsindən nazik çubuqlar düzəldin və üstünə tor formasında yerləşdirin.180°C-də 30–35 dəqiqə qızılı rəng alana qədər bişirin.Nəticədə siz gözəl şəkildə dilimlənən, formasını saxlayan və çayın yanında “uşaqlıq dadı” verən unudulmaz piroq əldə edəcəksiniz. Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
ABŞ Rusiyanı Ukrayna ilə sülh danışıqlarına çağırdı
Analizsiz vitamin qəbul etmə: gizli risklər
Azərbaycan ŞƏT-in yeni tərəfdaş statusuna daxil olacaq