
Dad təsviri:Təzə sarımsağın iti acılığı duzun yumşaqlığı və ədviyyatların ətri ilə əvəz olunur. Başlar formasını qoruyur, amma dişlər asanlıqla ayrılır, şirəli və iştahaaçan olur.🔻 İngrediyentlər:Gənc, bərk sarımsaq – 10 baş (mümkünsə bənövşəyi qabıqlı)Qarağat yarpağıŞüyüd "çətiri"Xardal toxumu – 1 ç.q.Rassol üçün:Su – 1 litrDuz (yodsuz) – 100 q🔻 Hazırlanma qaydası:Sarımsağın üst qabıqlarını soyun, amma dib hissəsini bütöv saxlayın.Sterilizə olunmuş bankalara sarımsağı yerləşdirin, aralarına qarağat yarpağı, şüyüd çətiri və xardal toxumu səpin.Rassol hazırlayın: suya duz əlavə edin, qaynadın, soyudun.Sarımsağın üzərinə soyumuş rasolu tökün, üstünə ağırlıq qoyub marlayla örtün.20–22 °C-də 5 gün saxlayın, sonra sərin yerə köçürün.3 həftədən sonra sarımsağınız hazırdır. İstər ət və şorbaların yanında, istərsə də müstəqil qəlyanaltı kimi əvəzolunmazdır. Şirəliliyini və ətirini bütün qış qoruyur.Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
“Yüksək gəlir” vədi ilə aldatma: Temu adı altında fırıldaq
DİN əməliyyatı: 33 kiloqram “ağ ölüm” dövriyyədən çıxarıldı
Sakit görünsə də, içində fırtına var - Zodiakın ən kinli bürcü