AZ

Yay nemətini qışa daşıyın: Bal və xardallı marinadlı kabak resepti

Yay

Kabak — yay mövsümünün ən faydalı və universal tərəvəzlərindən biridir. Onlar lif, vitamin və antioksidantlarla zəngindir, sağlamlığı dəstəkləyir və arıqlamağa kömək edir. Ən əsası isə — konservləşdirmə, qurudulma və ya dondurulma zamanı nə dadını, nə də faydalı xüsusiyyətlərini itirmir. Ulusum.az aşpazlarla birlikdə bol məhsuldarlığı qışa saxlamağın yollarını təqdim edir.Tərkibi:2 kq gənc, bərk kabak2 litr su240 ml 6%-li ağ üzüm sirkəsi80 qram maye bal50 qram dənəvər xardal40 qram duz10 ədəd qara istiot dənəsi5 diş sarımsaq5 budaq təzə rozmarin2 dəfnə yarpağıHazırlanması:Kabakları yuyub 5–6 sm uzunluğunda çubuqlar şəklində doğrayın. Əgər fiqurlu bıçaq istifadə etsəniz, daha gözəl görünəcək.Doğranmış kabakları sterilizasiya olunmuş bankalara sarımsaq, rozmarin, istiot və dəfnə yarpağı ilə birlikdə yerləşdirin.Marinadı hazırlayın: su, sirkə, bal, duz və xardalı qarışdırıb qaynadın. 2 dəqiqə bişirin.İsti marinadı kabakların üzərinə tökün.Bankaları 5–10 dəqiqə sterilizasiya edin, sonra hermetik bağlayın, çevirin və tam soyuyana qədər örtün.🥒 Beləliklə, yay kabaklarının dadını və faydasını qışa qədər saxlaya bilərsiniz!

Diqqət Çəkənlər

Şəhidlər xiyabanında qeyri-etik videolar çəkən turistlər saxlanıldı - VİDEO

Azərbaycan Deflimpiya Komitəsi EDSO-nun Hannover Konqresində təmsil olundu - FOTO

Ryazanda dəhşətli partlayış – Ölənlərin sayı artır, yüzlərlə yaralı - VİDEO

Seçilən
26
5
ulusum.az

10Mənbələr