Dietoloq Larisa Nikitina xəbərdarlıq edib ki, evdə hazırlanmış bəzi içkilərin tərkibində zəhərli maddələr ola bilər.
Redaktor.az xəbər verir ki, mütəxəssis life.ru-ya açıqlamasında içkilərin təhlükəsindən danışıb.
Nikitina bildirib ki, albalı, ərik və badamdan hazırlanmış içkilər xüsusilə risklidir. Onların çuxurlarında amigdalin adlı maddə var, bu maddə parçalandıqda hidrosian turşusuna çevrilir və zəhərlidir. Çuxur nə qədər çox istifadə olunarsa və içki nə qədər uzun müddət dəmlənərsə, təhlükə də o qədər artır.
Həmçinin, evdə hazırlanmış içkilər düzgün steril edilməsə bakteriyalar daşıya bilər. Yüksək şəkər və spirt tərkibi isə mədə və qan damarlarına zərər verə bilər.
Nikitina bildirib ki, iştahı açmaq üçün belə içkilərin kiçik porsiyası (25-30 qram) kifayətdir.
Aytəkin TOFİQQIZI