
Bitməyən mübahisə: Qırmızı ət, yoxsa ağ ət – hansısı daha sağlamdır? Bu mövzu illərdir qidalanma mütəxəssislərinin və sağlamlıq həvəskarlarının ən çox müzakirə etdiyi məsələlərdən biridir.🔹 Qırmızı ət (mal, qoyun, keçi və s.) zülal, dəmir, sink və B12 vitamini ilə zəngindir. Bu, xüsusilə qan azlığı (anemiya) problemi yaşayanlar üçün faydalıdır. Amma çox istifadəsi ürək-damar xəstəlikləri, xolesterin artımı və bəzi xərçəng risklərini yüksəldə bilər.🔹 Ağ ət (toyuq, hinduşka, balıq) daha az yağlıdır, ürək üçün daha yüngül hesab olunur və çox zaman pəhrizlərdə tövsiyə edilir. Balıq isə omeqa-3 yağ turşuları ilə beyin sağlamlığına müsbət təsir göstərir.💡 Nəticə: Əslində sağlamlıq baxımından hər ikisinin də öz yeri var. Məsələ balansdadır – həftə ərzində müxtəlif ət növlərini, amma ölçülü şəkildə yemək ən optimal seçimdir.Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Filtrlərin arxasında itən gerçəklik
12 avqust – gənclərin səsi, enerjisi və gələcəyin ümididir
Avstraliyada 20 il yanlış ittihamla həbsdə qalan qadına 2 milyon dollar təklif edildi