GlobalInfo portalından verilən məlumata görə, ain.az xəbər yayır.
Bakıda qənnadı və çörəkçilik sənətinə həsr olunmuş birinci beynəlxalq “Pastry & Bakery Chefs Baku Cup – 2025” çempionatı keçirilib.
Globalinfo.az bildirir ki, tədbirin keçirilməsində məqsəd Azərbaycanda qənnadı məmulatları və çörək istehsalı sənayesinin inkişafına kömək edilməsi, eləcə də istedadlı mütəxəssislərin üzə çıxarılması və onların beynəlxalq səviyyədə təbliği olub.
İştirakçıların işləri Türkiyə, Qətər, Pakistan və BƏƏ-dən tanınmış ekspertlərin daxil olduğu beynəlxalq münsiflər heyəti tərəfindən qiymətləndirilib.
Yarışmada əsas diqqəti çəkən məqamlardan biridə Kənaf bitkisinin toxumlarından hazırlanın çörəklər olub.İştirakçıların da marağına səbəb olan Kənaf çörəyi münsiflər tərəfindən yüksək balla qiymətləndirərək Qızıl medala layiq görülüb.
Ən son xəbərləri və yenilikləri almaq üçün ain.az saytını izləyin.