AZ

Bananı belə yesəniz bu ağır xəstəliklərdən birinə tutulacaqsınız

Hətta yeyilməz qabığı olan meyvələr də yeməkdən əvvəl yuyulmalıdır.

Publika.az xəbər verir ki, qida texnoloqu Tamika Sims "Mirror"a bildirib ki, bunu etməmək infeksiyalara və pestisidlərdən zəhərlənməyə səbəb ola bilər.

Mütəxəssisin fikrincə, banan kimi qabığı yeyilməz məhsullar da digərləri kimi axar su altında yuyulmalıdır. Bu, əllərinizə və daha sonra ağzınıza daxil ola biləcək səth tozunu, bakteriya və pestisid qalıqlarını, xüsusən qabıqları soyarkən və ya kəsərkən təmizləyir.

"Məntiqsiz görünsə də, banan əvvəlcə yuyulmalıdır", - deyə Sims bildirib.

O əlavə edib ki, bu prosedura məhəl qoymamaq salmonella, E. coli və listeria kimi təhlükəli mikroorqanizmlərin yaratdığı qida zəhərlənməsinə səbəb ola bilər. Salmonellyoz adətən yüksək hərarət, qarın ağrısı, ishal və qusmaya səbəb olur. Bu vəziyyət uşaqlar, yaşlılar və zəifləmiş immunitet sistemi olan insanlar üçün xüsusilə təhlükəlidir.

Seçilən
70
2
publika.az

3Mənbələr