Lent az portalından əldə olunan məlumata əsasən, ain.az xəbər verir.
Yumurta – sürətli qəlyanaltı və ya doyurucu səhər yeməyi üçün əsl xilaskar qidadır. Onu qaynadılmış, poşet üsulu ilə, omlet və ya qızardılmış halda sevənlər çoxdur. Aşağıda təqdim olunan üsul sayəsində siz “sulu” (yaxşı bişməmiş) ağ, “rezin kimi” sərt sarı və ya yanmış qabıq problemini yaşamadan yumşaq və axıcı sarısı olan mükəmməl yumurta əldə edəcəksiniz.
Lent.az bu resepti sizə təqdim edir:
Mikrodalğalı sobada yumurta qızartmaq üçün sizə lazım olacaq:
1 çay qaşığı bitki yağı
1 ədəd yumurta
1 ədəd kağız boşqab (altlıq üçün)
1 ədəd kağız boşqab (örtük – “qapaq” üçün)
Hazırlanma qaydası:
Bitki yağını kağız boşqabın üzərinə tökün və bərabər yayaraq səthi yağlayın. Yumurtanı ehtiyatla sındırın və düz kağız boşqabın ortasına tökün. İkinci kağız boşqabı yumurtanın üzərinə qapaq kimi örtün. Bu “konstruktsiyanı” mikrodalğalı sobaya yerləşdirin və 40 saniyə bişirin. 40 saniyədən sonra siz hazır, yumşaq sarısı olan, dadlı qızardılmış yumurta əldə edəcəksiniz – tava və çirkli qab-qacaq olmadan. Bu mikrodalğalı lifehack vaxtına qənaət edənlər, səhərlər tələsənlər və ya qəfil acanlar üçün əla üsuldur. Bir dəfə sınayın – bəlkə də bu, sizin yeni sevimli yumurta bişirmə metodunuz olacaq.
Sonrakı hadisələr barədə daha çox məlumat almaq üçün ain.az saytını izləyin.