Oxu.az saytından əldə olunan məlumata görə, ain.az məlumat yayır.
"Hətta qabığı yeyilməyən meyvələrin də istehlakdan əvvəl yuyulması vacibdir".
Oxu.Az xəbər verir ki, bu barədə "Mirror" nəşrinə müsahibəsində qida texnoloqu Tamika Sims məlumat verib.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, məsələn, yuyulmamış banan qabıqları infeksiya mənbəyi ola bilər və zəhərlənmə ilə nəticələnə bilər.
O əlavə edib ki, bu cür gigiyena vərdişi qabıqlarda ola biləcək kir və mikrobların meyvəyə keçməsinin qarşısını almaqla qidanın təhlükəsiz şəkildə istifadəsinin ən yaxşı yollarından biridir.
Hadisənin gedişatını izləmək üçün ain.az saytında ən son yeniliklərə baxın.