AZ

Arıqlayanda hansı dondurma yeyilə bilər

Yayda dondurma xüsusilə məşhur məhsula çevrilir. 

Ucnoqta.az xəbər verir ki, nutritionist Elena Solomatina şirniyyatın fiqurunuza zərərini azaltmaq üçün təbii dondurma seçməyi məsləhət görür. Tərkibində tatlar, boyalar, süd yağı əvəzediciləri və digər əlavələr olmamalıdır.

Dietoloq qeyd edib ki, yağlı dondurma və ya dondurma deyil, südlü dondurma ən aşağı kalorili olacaq. Müxtəlif sorbetlər də var, lakin onların seçiminə diqqətlə yanaşmaq lazımdır, çünki bəzən şəkər və boya ilə su ola bilər.

Dondurmanın tərkibindəki şəkər qanda qlükoza səviyyəsini sürətlə yüksəldir. İstifadə edilməzsə, insulin sürətlə sərbəst buraxılacaq, bu da qlükozanı yağa çevirəcəkdir. Nəticədə bu, sürətli çəki artımına səbəb ola bilər.

"Və təbii ki, müxtəlif əlavələr dondurmanı daha sağlam etmir. Əgər ona mürəbbə, qoz-fındıq və ya şokolad əlavə edilərsə, bu məhsula kalori əlavə edəcək", - ekspert qeyd edib.
Həmçinin, müxtəlif vafli konusları və stəkanları ilə dondurmanın kalorililiyi artır. Solomatina qeyd etdi ki, onlar adətən əvəzedicilərdən hazırlanır.
"Baxmayaraq ki, bəzən stəkanlar ağ undan daha sağlam olan çovdar unundan hazırlanır. Ona görə də stəkanın nədən hazırlandığına diqqət yetirin, ya da sadəcə ondan qurtulun", - diyetoloq tövsiyə edib.

Seçilən
22
ucnoqta.az

1Mənbələr