Lent az portalından əldə olunan məlumata əsasən, ain.az xəbər verir.
Giləmeyvələr – yay mövsümünün ən ləzzətli nemətlərindən biridir. Ancaq onlar uzun müddət qalmır və bəzən ilin sərin vaxtlarında dadlı bir şey yemək istəyirsən, buna görə bir çox insan onları dondurur.
Bəs giləmeyvə bir-birinə yapışmaması və dadını itirməməsi üçün bunu necə düzgün etmək olar?
Lent.az xarici mediaya istinadla bildirir ki, məşhur amerikalı evdar qadın Marta Stüart qışda belə yay ləzzətlərindən həzz almağa imkan verəcək addım-addım fəaliyyət planı haqqında danışıb.
Giləmeyvələri düzgün dondurmaq üçün addımlar
Tam yetişməsini gözləyin
Giləmeyvələr tam yetişdikdə, yəni ən ləzzətli vaxtında dondurulmalıdır. Necə dadırlarsa, dondurulandan sonra da həmin dadı verəcəklər.
Yuyun və yaxşıca qurudun
Giləmeyvələri soyuq suda yaxşıca yuyun ki, toz və kiçik həşəratlar təmizlənsin. Sonra kağız salfetlə və ya havada tam quruyana qədər saxlayın.
Perqament kağızı ilə örtülmüş sinidən istifadə edin.
Bu, giləmeyvələrin dondurulduqdan sonra siniyə yapışmasının qarşısını alacaq.
Giləmeyvələri bir sıra şəklində düzün
Onları bir-birinə çox yaxın yerləşdirməyin – belə olduqda donduqdan sonra bir-birinə yapışmazlar.
Tam donana qədər saxlayın
Siniyi dondurucuya qoyun və giləmeyvələr tam sərtləşənə qədər saxlayın.
Dondurucular üçün paketlərə və ya konteynerlərə yığın
Giləmeyvələr tam donandan sonra onları hava keçirməyən qablara və ya xüsusi dondurucu paketlərinə yığın. Tarixi də qeyd etməyi unutmayın. Belə saxlandıqda onlar 6 aya qədər dondurucuda qalır.
Hadisənin gedişatını izləmək üçün ain.az saytında ən son yeniliklərə baxın.