
Zur Beliş tatar mətbəxinin ən yaxşı börekləri siyahısına daxildir və doyumluluğu, özünəməxsus dadı ilə seçilir. Budur, evdə asanlıqla hazırlaya biləcəyiniz addım-addım resept.Tərkibi:Un — 500 qİlıq su — 250 mlGünəbaxan yağı — 2 xörək qaşığıDuz — 1 çay qaşığıMal əti və ya qoyun əti — 300 qKartof — 400 qSoğan — 1 başDuz və istiot — zövqə görəHazırlanması:Un və duzu qaba qarışdırın. İlıq su və günəbaxan yağını yavaş-yavaş əlavə edərək yumşaq xəmir yoğurun. Qabı örtüb yarım saat dinləndirin.Əti və kartofu kiçik dilimlərə, soğanı isə xırda doğrayın.Ət, kartof və soğanı qaba qoyub duz və istiotla qarışdırın.Xəmiri təxminən 1 sm qalınlığında böyük dairə formasında açın. İçliyi ortasına qoyun, kənarları boş saxlayın.Xəmirin kənarlarını yuxarı qaldırıb, ortasında açıq dəlik buraxın ki, pie yaxşı bişsin.“Zur Beliş”i dəsmal ilə örtüb təxminən yarım saat yenə dinləndirin.180 dərəcə sobada təxminən 1.5 saat qızarana qədər bişirin.Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
“İran dərhal təslim olmalıdır” – Tramp G7-ni yarımçıq qoydu
Tramp danışacaq: İranla müharibə qapıdadır?
İranda "əsrlik sürpriz" vəd edilir: Bu axşam dünya nəyi unutmayacaq?