AZ

Şəkərin kölgəsində gizlənən xərçəng riski

Şəkərin

Tədqiqatlar göstərir ki, yüksək şəkər qəbulu yalnız piylənmə, diabet və ürək-damar xəstəlikləri deyil, həm də xərçəng riskini artıran əsas faktorlardan biridir. Xüsusilə süni şəkər tərkibli qidalar, qazlı içkilər və şirniyyatlar, bədəndə insulin səviyyəsini yüksəldərək xərçəng hüceyrələrinin inkişafı üçün əlverişli mühit yaradır.📌 Mütəxəssislər nə deyir?Qanda davamlı yüksək şəkər səviyyəsi, xroniki iltihaba səbəb olur.Bu iltihabi vəziyyət bədxassəli hüceyrələrin yaranması və yayılması üçün şərait yaradır.Araşdırmalara görə, məmə, yoğun bağırsaq, mədəaltı vəzi və qaraciyər xərçəngləri ilə şəkərli qidalanma arasında əlaqə mövcuddur.✅ Nə etməli?Sadə şəkərləri məhdudlaşdırmaq (şəkərli içkilər, desertlər, ağ çörək və s.)Meyvədən gələn təbii şəkərlərə üstünlük verməkQan şəkərini sabit saxlayan qidaları (yulaf, tam taxıllar, tərəvəz) daha çox qəbul etməkİnkişaf etmiş qidalanma vərdişləri və hərəkətli həyat tərzi ilə bu riski azaltmaq mümkündür.Ulusum.az

Diqqət Çəkənlər

Vaşinqton məsuliyyət daşıyırmı? Pəzeşkiyan ABŞ-ı İrana qarşı hücumlarda ittiham edir

Tehranı nə gözləyir? 15 milyonluq şəhərdən kütləvi çıxış başlayıb? - VİDEO

Səhnənin kraliçası: Amaliya Pənahova – sənətə həsr olunmuş ömür

Seçilən
3
ulusum.az

1Mənbələr