AZ

Yay aylarında istifadəsi təhlükəli olan qidalar

Olke.az portalından verilən məlumata görə, ain.az xəbər yayır.

Ölkə.az xəbər verir ki, bu sözləri rusyalı həkim Rimma Moysenko deyib.

Onun sözlərinə görə, yay aylarında daha çox yüngül zülallara üstünlük verilməlidir: hinduşka, toyuq, balıq və dəniz məhsullar:

"Belə zülallar orqanizmdə tərəvəzlərlə birlikdə yaxşı mənimsənilir və parçalanır. Duzlu qidalardan (duzlu çərəzlər, çipslər, hisə verilmiş məhsullar) istifadə etmək olmaz, çünki bu, orqanizmin susuzlaşmasına səbəb olur. Bundan əlavə, çərəzlər arterial təzyiqin yüksəlməsinə də gətirib çıxarır".

if (!$ISMOBILE) : ?>

include(__DIR__.'/320x100.php');?>

Həmidə İbrahimova

Sonrakı hadisələr barədə daha çox məlumat almaq üçün ain.az saytını izləyin.

Seçilən
47
1
olke.az

2Mənbələr